Dator > hur man skapar textbaserad webbläsare spel

 • hur man skapar textbaserad webbläsare spel


 • Gaming grafik har verkligen förbättrats kraftigt sedan de dagar av endast text spel och Pong . Men det finns mer att spel än bara flashiga grafik . Detta har bevisats gång på gång av den fortsatta framgången med mindre än realistiska söker klassisk och oberoende spel . Oberoende spelutvecklare i synnerhet är ledande avgiften till förmån för gameplay över grafik . Textbaserade spel som kan köras utan problem i spelarens webbläsare är bra exempel på spel som är inriktade mot spel i motsats till grafik .

  Du behöver:
  Internetanslutning
  . Kunskap om en web programmeringsspråk.

  designa din Endast text webbläsarspel


  1 .
  Planera ditt spel . Även om spelet kommer att vara mycket mindre komplicerad att koda än en fullfjädrad 3D-spel finns det fortfarande en del planering och tänkte krävs innan du börjar koda . Bestäm vilken typ av spel du vill göra , vad är vinna villkor och hur länge du vill det genomsnittliga spela session till sist. Detta är avgörande om du inte bygger på ett sätt för spelare att spara och återuppta sina framsteg .
  2 .
  Code ditt spel . Du kan använda ett antal olika språk för kodning ditt spel , inklusive JavaScript och Flash 's Action Script , välj det språk som du är mest bekant med och som verkar passa ditt projekt bäst . Om du inte är bekväm med någon Web programmeringsspråk , så det rekommenderas att du tittar in eventuella tutorials för en av dem , antingen på din lokala bokhandel eller på nätet .
  3 .
  felsöka spel . Även den minsta kodning projekt kan ha ett betydande antal fel i dem . De flesta buggar är mindre syntaxfel , kod som inte överensstämmer med reglerna i programmeringsspråket , som kan vara fast med ett par knapptryckningar , så bli inte avskräckt om du koden inte kommer att köras och innehåller ett antal felaktigheter . När du känner att du har " hoptryckt " alla buggar , prova att köra ditt program . Om det fungerar , då har du förmodligen hittat de flesta eller alla av de buggar .
  4 .
  Testa dig spelet genom att spela den . Var noga med att försöka göra saker på så många olika sätt som möjligt . Om du ser något som inte verkar fungera rätt , då är det troligt att det finns en logik fel i koden . Logic är fel att även de följer syntaxen i språket , inte producera din avsett resultat .
  5 .
  åtgärda eventuella logiska fel i koden . När du är klar här , igen med ditt spel och se om den fungerar korrekt. Om den gör , då ditt spel är gjort.


Previous:nothing Next:skapa en webbsida layout sida design

Relaterade artiklar


 • riskhantering i programvaruteknik
 • tutorial för inställning combobox.length i JavaScript
 • vad gör variabler betyder ?
 • Hur konvertera en sträng till en kort datum
 • vad är meningen med skriptspråk ?
 • hur man skapar en html webbplats
 • hur man programmerar spel med java
 • hur till check för heltal i JavaScript
 • hur man lär sig MS Visual Studio
 • fördelarna med Java 1.5