Dator > hur man gör en modulär flödesschema

 • hur man gör en modulär flödesschema


 • Ett flödesschema är visuell representation av en potentiellt komplext förfarande. Förfarandet är uppdelat i sin övergripande steg med hjälp av cirklar , diamanter , rektanglar och riktningspilar att ge läsaren en bild av vad som händer med en produkt eller data . Ett modulärt flödesschema tar ett övergripande förfarande och bryts ned ytterligare i separata sektioner eller moduler . Dessa moduler illustrera processer som kan fungera ensam, men när de sätts samman med andra moduler , fyll upp hela förfarandet. Flödesscheman kan skrivas för hand , med ett ordbehandlingsprogram eller med flödesschema programvara .

  Du behöver:
  Pencil
  . Papper.
  Ordbehandlingsprogram (valfritt).
  Flödesschema mjukvara ( tillval) .

  Det övergripande Flödesschema


  1 .
  avdelning din totala flödesschemat överst på en sida . Till exempel " Packa för resan. "
  2 .
  Rita en oval i det övre , vänstra hörnet på sidan under rubriken . Skriv ordet "Start "i det ovala . Rita en pil ner från botten av ovalen och drar en rektangel .
  3 .
  Skriv " Samla Containrar "inne i rektangeln . Rita en pil ner från botten av rektangeln. Rita en annan rektangel .
  4 .
  Skriv in den andra rektangeln " Samla kläder . " Rita en annan pil från botten och rita en rektangel . Skriv insidan av tredje rektangel " Samla toalettartiklar. "
  5 .
  Rita en annan pil som pekar nedåt från botten av denna rektangel och ritar en ny oval . Skriv " End " inne i ovalen.

  Modular Flödesschema


  1 .
  avdelning annan papper " Samla Containers . "
  2 .
  Rita en början oval i toppen, till vänster på sidan under rubriken . Skriv " Start " i oval. Rita en nedåtgående pil från botten av ovala och rita en diamant med spetsiga delen röra på pilen .
  3 .
  Skriv inne i diamanten " Get ryggsäck ? " Rita två pilar , en minskning från botten punkten av diamant och en från höger punkten av diamant ut mot höger. Label ned pil "Nej "och på pilen till höger " Ja . "
  4 .
  Rita en annan diamant med en punkt i diamant vidröra botten pil . Skriv inne i diamanten " Get resväska ? " Rita två pilar som du gjorde på den första , en från botten och en till höger .
  5 .
  Rita en rektangel till höger om den första diamanten " Ja " pil . Skriv i rektangeln " Sätt den åt sidan . " Rita en annan rektangel till höger om den andra "Ja " pil . skriva i det " Sätt den åt sidan . "
  6 .
  Rita en annan rektangel under botten pilen från den andra diamant . Skriva i det " Då kan du få ryggsäck . " Rita en slutlig nedåt pil och en slutlig oval . Skriv in den ovala " End ".

  tips och varningar


 • Du kan bryta den här proceduren upp ytterligare i ett modulärt flödesschema för " Samla Kläder " och " Samla Toalettsaker " processer på samma sätt som du bröt ner den första " Samla behållare " process . Modular flödesscheman låta ledningsgruppen , dataprogrammerare eller någon annan med hjälp av ett flödesschema , inspektera varje process av ett förfarande på eget . Detta gör att hitta misstag lättare .
 • När man bygger ett modulärt flödesschema , hålla formen använda konsekventa . Till exempel , om du använder en oval i stället för en cirkel för en " start "-symbolen , använd oval för " slut "-symbolen , snarare än en stor cirkel . Om du använder en rektangel , som utgör en åtgärd som skall göras , för att beskriva en handling , byt inte symbolen använder för att ett parallellogram halvvägs genom diagrammet .

Previous:nothing Next:hur du installerar java -klient

Relaterade artiklar


 • databas tutorial för Visual Basic 2008
 • hur man gör en experimentell flödesschema
 • hur man dela upp en sträng i C
 • hur man bygger en server databas på Internet
 • militära användningen av artificiell intelligens
 • hur man skapar en hash karta
 • Inaktivera ett tangentbord med Visual Basic
 • hur man skapar en inloggning och registrering för din webbplats
 • hur man öppnar en pdf i C #
 • Vad är Windows api i Visual Basic ?