Dator > hur man gör en modulär flödesschema

  • hur man gör en modulär flödesschema


  • Ett flödesschema är visuell representation av en potentiellt komplext förfarande. Förfarandet är uppdelat i sin övergripande steg med hjälp av cirklar , diamanter , rektanglar och riktningspilar att ge läsaren en bild av vad som händer med en produkt eller data . Ett modulärt flödesschema tar ett övergripande förfarande och bryts ned ytterligare i separata sektioner eller moduler . Dessa moduler illustrera processer som kan fungera ensam, men när de sätts samman med andra moduler , fyll upp hela förfarandet. Flödesscheman kan skrivas för hand , med ett ordbehandlingsprogram eller med flödesschema programvara .

    Du behöver:
    Pencil
    . Papper.
    Ordbehandlingsprogram (valfritt).
    Flödesschema mjukvara ( tillval) .

    Det övergripande Flödesschema


    1 .
    avdelning din totala flödesschemat överst på en sida . Till exempel " Packa för resan. "
    2 .
    Rita en oval i det övre , vänstra hörnet på sidan under rubriken . Skriv ordet "Start "i det ovala . Rita en pil ner från botten av ovalen och drar en rektangel .
    3 .
    Skriv " Samla Containrar "inne i rektangeln . Rita en pil ner från botten av rektangeln. Rita en annan rektangel .
    4 .
    Skriv in den andra rektangeln " Samla kläder . " Rita en annan pil från botten och rita en rektangel . Skriv insidan av tredje rektangel " Samla toalettartiklar. "
    5 .
    Rita en annan pil som pekar nedåt från botten av denna rektangel och ritar en ny oval . Skriv " End " inne i ovalen.

    Modular Flödesschema


    1 .
    avdelning annan papper " Samla Containers . "
    2 .
    Rita en början oval i toppen, till vänster på sidan under rubriken . Skriv " Start " i oval. Rita en nedåtgående pil från botten av ovala och rita en diamant med spetsiga delen röra på pilen .
    3 .
    Skriv inne i diamanten " Get ryggsäck ? " Rita två pilar , en minskning från botten punkten av diamant och en från höger punkten av diamant ut mot höger. Label ned pil "Nej "och på pilen till höger " Ja . "
    4 .
    Rita en annan diamant med en punkt i diamant vidröra botten pil . Skriv inne i diamanten " Get resväska ? " Rita två pilar som du gjorde på den första , en från botten och en till höger .
    5 .
    Rita en rektangel till höger om den första diamanten " Ja " pil . Skriv i rektangeln " Sätt den åt sidan . " Rita en annan rektangel till höger om den andra "Ja " pil . skriva i det " Sätt den åt sidan . "
    6 .
    Rita en annan rektangel under botten pilen från den andra diamant . Skriva i det " Då kan du få ryggsäck . " Rita en slutlig nedåt pil och en slutlig oval . Skriv in den ovala " End ".

    tips och varningar


  • Du kan bryta den här proceduren upp ytterligare i ett modulärt flödesschema för " Samla Kläder " och " Samla Toalettsaker " processer på samma sätt som du bröt ner den första " Samla behållare " process . Modular flödesscheman låta ledningsgruppen , dataprogrammerare eller någon annan med hjälp av ett flödesschema , inspektera varje process av ett förfarande på eget . Detta gör att hitta misstag lättare .
  • När man bygger ett modulärt flödesschema , hålla formen använda konsekventa . Till exempel , om du använder en oval i stället för en cirkel för en " start "-symbolen , använd oval för " slut "-symbolen , snarare än en stor cirkel . Om du använder en rektangel , som utgör en åtgärd som skall göras , för att beskriva en handling , byt inte symbolen använder för att ett parallellogram halvvägs genom diagrammet .

Previous:nothing Next:hur du installerar java -klient





Relaterade artiklar


  • databas tutorial för Visual Basic 2008
  • hur man gör en experimentell flödesschema
  • hur man dela upp en sträng i C
  • hur man bygger en server databas på Internet
  • militära användningen av artificiell intelligens
  • hur man skapar en hash karta
  • Inaktivera ett tangentbord med Visual Basic
  • hur man skapar en inloggning och registrering för din webbplats
  • hur man öppnar en pdf i C #
  • Vad är Windows api i Visual Basic ?