Dator > datorprogrammering terminologi tutorials

  • datorprogrammering terminologi tutorials


  • Datorer låta folk arbeta mer effektivt , och de ger timmar av underhållning , men datorerna behöver detaljerade instruktioner för att slutföra en uppgift . Varje enhet från mikrovågsugnen till din bärbara behöver en dator för att fungera . Program skapas genom att skriva instruktioner på ett språk som datorn kan förstå . Skriva egna datorprogram tar tid , men du kan börja med att lära sig några grundläggande programmering terminologi .

    variabler

    Du kanske ihåg att tala om variabler i algebra eller geometri klass , med form av " x=4 . " Dataprogrammering variabler fungerar precis som de gjorde i klassen Math . Du använder en bokstav eller namn som representerar ett visst värde . Processen kallas tilldela en variabel . Men en variabel inte begränsad till antalet värden . Variabler kan representera en serie brev , namn eller instruktioner . Tanken med hjälp av variabler är att spara tid . Till exempel , om du skapar en variabel " Anställda=Sue , Bob , Jane , " du behöver bara lista de anställdas namn en gång . Därefter kan du skriva " Anställda ", och datorn kommer att förstå att du menar namnlistan . För mer information om variabler , besök Python 's hemsida och gå till dess dokumentation avsnitt .

    Strings

    I det blandade upp världen av datorprogrammering, bokstäver , ord och symboler är ofta kallad " strängar . " En sträng är en serie tecken som representerar textdata . Skillnaden mellan numeriska data och textdata är viktig eftersom de flesta programspråk är petiga att blanda till två datatyper . Gå till Java nybörjare att få mer information om strängar .

    Array

    Under programperioden fältet kan arrayer peka på något lite annorlunda beroende på vilken dator språk du använder. Men i allmänhet hänvisar en array till en insamling av uppgifter ordnade i kolumn form som du skulle se på ett kalkylblad . Slå upp matriser på PHP-webbplatsen för att se dem i aktion .

    Loops

    Datorer kan eliminera vardagliga uppgifter , och programmering är en viktig del av detta. Det finns ingen anledning att skriva samma bit kod upprepade gånger. Du kan göra programmet upprepa vissa instruktioner med hjälp av en "loop " . För att använda en slinga korrekt , har du att fastställa villkoren för inledande och avslutande sekvens . De " för "och " medan " loopar vanligt förekommande i moderna programmeringsspråk . Titta på Team Ten programplanering introduktion för att se hur loopar arbete

    GUI

    Om du besöker webbplatser på datorprogrammering, så småningom kommer du att köra över tre bokstäver : " . GUI " GUI ( uttalas SENTIMENTAL ) är en akronym för grafiska användargränssnitt. Din webbläsare är ett bra exempel på ett GUI . En GUI ger användaren en bild-liknande sätt att interagera med ett datorprogram . Source Forge har flera exempel på grafiska gränssnitt för dig att studera .


Previous:nothing Next:hur man skapar en gadget Vista Sidebar





Relaterade artiklar


  • hur man lägger in java script värden
  • hur man ringer ett orakel paket från Visual Basic
  • hur man skriver källkod
  • hur man använder Game Maker 6,1 VARS
  • hur man skapar en värdegrund
  • Ta bort en nod binära sökträd
  • hur man ska återgå pekare från funktioner
  • vad är felrapporteringssystem programvara ?
  • hur du lägger till knappar till en Java-applet
  • skillnaden mellan SDI form & MDI-formulär i Visual Basic