Dator > vad är vikten av att lära C-språket ?

 • vad är vikten av att lära C-språket ?


 • Programspråket C har utvecklats av Dennis Ritchie på Bell Labs mellan 1968 och 1972 för Unix-system . Ritchie härrör funktioner i C från tidigare språk B , varför han valde namnet . Idag har C blivit en av de mest populära språk . C : s inflytande kan ses i hela många modernare språk , speciellt C + + . Många av C : s fördelar är på grund av sin ålder och gemensamma

  Löptid

  C har funnits under mycket lång tid i form av datorprogrammering. Nästan varje aspekt av språket, inklusive trick som inte avsågs med den ursprungliga utvecklare, har undersökts och tydligt förklarade. Det finns en uppsjö av exempel och återanvändbar källkod fritt tillgänglig på Internet .

  Portabilitet

  Idag finns det väldigt få plattformar som inte har en C- kompilator . Detta innebär att med några smärre knorra , kan nästan alla C -program skall sammanställas för att köras på nästan vilken plattform som helst . C har sitt ursprung som ett språk för att skriva programvara datasystemet men har sedan använts i stor utsträckning för att utveckla programvara för bärbara plattformar som smartphones .

  Common Language

  Eftersom C är så utbredda och väl förstått , det är ett bra verktyg för att uttrycka programmering idéer på ett sätt som andra kan förstå , oavsett vilket språk de är mest bekant med . C kan också ses som arketypen för många senare språk . Språkkonstruktioner i C , t. ex. "om " uttalanden , " för " och " medan " loopar , och olika typer av variabler , finns i många fler moderna språk , så kan tankar som uttrycks i C fortfarande kan förstås av programutvecklare .

  Low- Level Power

  Trots att C är tekniskt ett högnivåspråk , vilket betyder att den abstracts programmering bort från grundläggande maskinkod , det är en av de " lägsta nivå " på hög nivå programmeringsspråk. C -kod utövar kraftfull , direkt och nära kontroll över maskinen. Eftersom C är så nära knutet med maskinen ger det metoder för direkt åtkomst till komponenter som hårddisk , optiska enheter och skrivare .

  rättegångsspråk

  C är en processuell programmeringsspråk , inte ett objekt-programmeringsspråk. Trots den utbredda användningen av objektorienterad design i modern programmering , många applikationer är fortfarande bättre lämpade för de processuella stil design , som ofta går oförstörda att många många programmerare , som enbart fokusera på objektorienterad design . Learning C ger en stark processuella bakgrund, som är en värdig kompetens.

  Förhållande till C +++

  C + + började som en förlängning av programspråket C , men så småningom utvecklades till ett helt objektorienterat eget språk . Men eftersom den delar de flesta av dess syntax och struktur från C , är det en enkel uppgift att övergången från C till C + + , eller från C + + till C.


Previous:nothing Next:hur man gör saker studsa mot väggarna i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera ett Java-program i en Windows- tjänst
 • hur man skapar en karta i java
 • hur du ändrar bildens bredd med javascript
 • Hur konvertera tal till text i Visual Basic
 • hur man kan beräkna en median i Java
 • hur du tar bort en internet bar Explorer Titel
 • hur man skapar körbara burkar
 • spel skrivverktyg
 • hur man skapar en bat-filen
 • Vad är JavaScript ogiltigt ?