Dator > hur man gör spel med Visual Basic 2005

 • hur man gör spel med Visual Basic 2005


 • Microsofts Visual Studio 2005 har varit en stapelvara i utveckling kretsar sedan dess release . Det finns flera orsaker till detta , bland annat kvalitet och höga kostnader för uppgradering . Visual Basic 2005 var , och i vissa kretsar fortfarande, det mest populära verktyget ingår i Visual Studio 2005 , och av goda skäl . Visual Basic är ett perfekt programmeringsspråk för en spirande kodare att lära sig att programmet och design spel med , eftersom det är lätt att använda och eftersom det införs kodaren att några av de mer komplexa koncept av processrätten inte objektorienterad , programmering . Om du är intresserad av att lära objektorienterad programmering , då Java skulle förmodligen vara ett bättre språk att börja med . Denna guide syftar till att ge dig grunderna i att skapa ett spel med Visual Basic 2005

  Du behöver : .
  Visual Studio 2005
  . Kunskap om VBasic .


  1 .
  Disposition ditt spel . Detta är det mest grundläggande steget i speldesign och en av de viktigaste . Precis som du inte skulle tänka på att bygga ett hus utan någon form av plan , inte ens överväga att försöka utforma ett datorspel utan någon form av plan . Din plan bör innehålla vilken typ av spel du hoppas på att skapa , den grafiska stilen (2D eller 3D ) samt några grundläggande information om användargränssnitt och kontroller .
  2 .
  Skapa din karaktär modeller , nivåer och andra tillgångar konst . Du kan använda alla program som du vill för detta , i själva verket kommer du antagligen att upptäcka att vissa program fungerar bra för karaktär modeller men inte så bra för att utforma nivåer . Den öppna källkod och gratis Blender är ett bra val för karaktär modeller , och kan användas för att utforma nivåer . Naturligtvis finns det flera andra alternativ, såsom Maya , och det är viktigt att du försöker flera alternativ och bestämma vilka du är mest bekväm med .
  3 .
  skapa en ny visuell Basic-projekt i Visual Studio genom att välja " nytt projekt " från Arkiv-menyn . Detta kan tyckas enkelt, men detta är det enskilt bästa sättet att kontrollera att din installation av Visual Studio fungerar . Om det finns några fel , slå upp dem i Visual Studio hjälpa dokumentation innan du börjar arbeta på ditt spel , det är mycket viktigt , eftersom bortse från eventuella lanseringen fel kan ha flera negativa effekter på ditt program , vilket inte låter det gå ordentligt och inte sparar den på rätt sätt .
  4 .
  Code ditt spel . Detta är lättare sagt än gjort , men det exakta innehållet i din kod och din kodning stil varierar beroende på vilken typ av spel du försöker göra. Om du kämpar med VBasic själv eller Visual Studio finns det ett antal bra böcker tryckta i ämnet som kan vara till stor hjälp .


Previous:nothing Next:hur man gör diagram i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar brum -koden
 • hur man kan felsöka ett VBS skript
 • handledning om SQL-funktioner
 • hur koden ett rutnät 5x5 i C + +
 • tutorial för att lära sig html
 • hur man gör en proxy klickern i VB 6
 • hur man använder picturebox kontroll i Visual Basic
 • hur man ändrar färg kommandot i ett Visual Basic 6.0
 • ajax tutorial : javascript
 • hur man skapar en pdf- fil som COBOL programutbud