Dator > hur man gör C spel

 • hur man gör C spel


 • C är ett vida spritt programmeringsspråk som finner särskild förmån i spelbranschen . C + + variant , som bättre stöder så kallade "objekt " eller oberoende funktioner , är särskilt väl gynnade i den samtida databranschen . Använda C , kan programmerare utveckla mycket kraftfulla spel, så går det på din egen kan vara svårt om du vill göra grafiskt intensiva applikationer . Du behöver ovan grundläggande programmering färdigheter för att utforma även enkla spel

  Du behöver : .
  C -kompilator

  samla in resurser


  1 . .
  Skaffa en kvalitet C -kompilator . Microsoft började erbjuda Visual C + + gratis för en tid sedan , tillsammans med en hel uppsjö av stödjande verktyg. Detta är en fantastisk resurs för programmerare i utvecklingsländerna , och det kan fungera för dig i väst också . Det är möjligt att helt enkelt ladda ner Visual C + + från Microsoft eller andra organisationer-helt gratis . Om du vill använda en annan version av C , det finns många fler tillgängliga, såsom GNU C kompilatorn.
  2 .
  få några bra spelidéer . Först och främst, tänka : Vad är ett spel ? Vad som gör dessa saker vi kallar " spel " intressant ? Det kanske inte finns mycket du kan göra på egen hand om du inte har lång erfarenhet av att utveckla grafik , så försök att tänka på spelidéer för spel utan tung grafik . Självklart, om du utvecklar en riktigt bra spel , kanske du kan få någon annan att hjälpa till med grafik senare .
  3 .
  Planera ditt spel . Det finns inget bestämt definition av vad en " spel "är , så du kan planera många olika saker. När hyvling , tycker om prototypiska exempel på spel som Liar 's Dice eller schack . I det första fallet , kommer du vill en slumpgenerator , så du skulle behöva se upp hur du implementerar det i just din kompilator och operativsystem. I det andra fallet behöver du faktiskt artificiell intelligens för att avgöra dator strategi .

  Skriv ett program


  1 .
  Utveckla den viktigaste funktionen för ditt program och se att du kan sammanställa på din maskin utan problem . Funktionen behöver inte göra någonting ännu , men du kan tänka framåt att fundera på vad global variabel det skulle vara bra att förklara , om något. Den centrala frågan är att se till att du kan köra din kompilator och bestämma var filerna den producerar är belägna.
  2 .
  Skriv en ingångsmodul . Det kommer inte att vara ett spel om inte användaren kan mata in information på något sätt . Så du kommer att behöva skriva lite kod för att acceptera användardata , som med många program . Acceptera textinmatning bör inte vara alltför svårt, men du kommer sannolikt också vill kunna ta emot information om markörens position och musklick . Du kanske vill leta upp sätt att använda C funktioner som gränssnitt med Windows-funktioner att hantera musen , även om det är möjligt att få användaren matar in på andra sätt .
  3 .
  Skriv en utgångsmodul . Programmet har kommit att reagera på indata från användaren på ett meningsfullt sätt . Däremot finns det inte nödvändigtvis måste vara så många beslut som är öppna för användaren vid varje given tidpunkt för ett bra spel att utvecklas. Även om du bara har användaren går igenom flervalsfrågor menyer , kan du fortfarande göra en " välj ditt eget äventyr " spel . Men du kan ge dig på större i utvecklingen av interaktiva fiktion . Du kan utveckla standarden text-äventyr där användaren matar in hela ord eller fraser , eller ens meningar ur en begränsad universum av meningar ditt program kan förstå . Detta kan bli komplicerat , men resultatet behöver inte vara, och kan vara antingen enkel text eller text med enkel grafik eller annat audiovisuellt innehåll .
  4 .
  Debug . Genom att nu du har skrivit tillräckligt kod för att orsaka problem . Tänk på vad som går fel och vad som kan gå fel under olika omständigheter.

  Mer allmänt kommer du att kunna se vad som fungerar och inte med ditt spel projekt . Skriv ett nytt program , nu när du har mer erfarenhet . Göra saker större och mjukare , etc. Du kanske även vill besöka din idé för ett spel , nu när du har en bättre idé om vad du kan genomföra .


Previous:nothing Next:Ändra textfärg i Java

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar medianen i sql
 • hur man ställer in sökvägen för Windows XP java
 • hur man gör ädelsten tvål
 • hur man lär sig Visual Basic 2005
 • Felsökning java
 • sql sökning tutorial
 • hur man läser textfiler med Visual Basic
 • html lösenord tutorial
 • hur man skapar en asp.net webbsida
 • html tutorial för en textruta