Dator > fördelarna med Active X-kontroller i Visual Basic 6.0

 • fördelarna med Active X-kontroller i Visual Basic 6.0


 • webbläsare har mycket begränsad tillgång till resten av datorn . De verkar i en sandlåda som inte tillåter dem att få tillgång till den lokala hårddisken , eller till datorns kringutrustning som skrivare , scanner eller webbkameror . Microsofts lösning på det problemet var en serie av ActiveX -kontroller som kan byggas i Visual Basic och bäddas in på webbplatser för att ge dessa områden större tillgång än de annars skulle få .

  Lokal lagring

  Till skillnad från vanliga webbläsare teknik som JavaScript , ActiveX- kontroller har tillgång till den lokala hårddisken precis som vilken annan typ av programvara som körs på den . Till exempel kan Microsoft Word läsa och spara filer i din Dokument-mapp , men trots att gränssnitten i webbapplikationer har blivit mycket robust och avancerad kan inget JavaScript webbapplikation spara ett dokument i din Dokument-mapp som Microsoft Word kan . Om programmet använder en ActiveX -kontroll , men vinner det tillgång till den lokala hårddisken . En stor fördel med lokal tillgång bredvid att kunna spara och ladda dokument lokalt, är cachning . Ofta den dyraste verksamheten för en webbapplikation är förkonfigurerad hämtar data, exempelvis instruktioner om hur du visar sidan. En programmerare kan hämta dessa data en gång och förvara den lokalt med en ActiveX -kontroll för nästa gång uppgifterna behövs.

  tillgång till kringutrustning

  Vissa program kräver tillgång till datorns kringutrustning . Till exempel behöver en Internetbank ett sätt för en dator att göra en kontroll insättning från sin dator , vilket antagligen betyder att komma åt en scanner så det kan ta en bild av kontrollen . En normal webbapplikation kan inte komma åt din scanner , men en ActiveX -kontroll kan . Andra exempel på program som använder kringutrustning webbkamera webbplatser som ansluter två personer att prata ansikte mot ansikte, och online pengar applikationsförvaltning som du kan skriva ut inkomstskatt och andra finansiella dokument från . Dessa är webbapplikationer som du kommer åt från din webbläsare-. tack vare ActiveX -tekniken

  Visar Rich Media

  Fram till helt nyligen var det omöjligt att visa rich media i webbläsaren med enbart JavaScript . Om du ville ha en tv-spel med 3D- grafik , eller en visualisering genereras baserat på musik , då du kan välja ActiveX att göra det . Eftersom ActiveX- kontroller i huvudsak bara lokala tillämpningar inbäddade i en webbsida , de är kapabla att göra vad som helst ett lokalt program kan göra , bland annat producerar avancerade ljud och musik samt komplexa visuella .


Previous:nothing Next:Hur konvertera Visual Basic -filer till C #

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ett datorprogram och använda den på ett nytt företag
 • HTML-formulär php tutorial
 • hur man väljer poster i en data rapport i Visual Basic 6.0
 • Visual Basic tutorial --- hur man skriver koder
 • hur du skapar en ny DAT -fil i Matlab
 • hur man kan kasta undantag i Java
 • vad är hårdvara & mjukvara?
 • java 1,5 anteckning tutorial
 • hur man använder bufferedinputstream i Java
 • hur man använder en SQL-fråga för att få tillgång till egenskaper databasfält