Dator > dataspel Design & Development

 • dataspel Design & Development


 • Popularitet av videospel har skapat en helt ny arbetsmarknad för personer intresserade av design och utveckling av datorspel . Även om du inte vill göra detta till en karriär , utveckla spel till din egen personliga njutning är både givande och kostnadseffektiv eftersom du kan skapa spel baserade på dina egna personliga preferenser och specifikationer dator

  Definition

  Dator spelet design och utveckling definieras som bygger spel med hjälp av programspråk , 3- D grafik och realtid interaktion för användning på datorsystem . Matematiken spelar en viktig roll i många spel. Begreppsliggöra hur spelet kommer att fungera bör innefatta att skapa regler och åtgärder framgår , så att användaren inte behöver spendera mycket tid att räkna ut hur man använder spelet .

  Historia

  historia av att skapa spel för datorer har sitt ursprung år 1971 då den första kommersiella spelet släpptes kallades datavetenskap . I början av 1980-talet var gaming datorer som uppfann och säljs , däribland Commodore 64 , Atari 800 och Apple II . Nintendo släppte sin första Game Watch linje 1980 och blev ett riktmärke för teknik för spel. Den snabba spridningen av teknik krig under 1990-talet var det många datorspel utvecklat inklusive shareware och spel som skulle passa på disketter . Eftersom tekniken ökade , så gjorde behovet av programmerare att konstruera och utveckla spel snabbt , och tillade progressiva " klockor och visselpipor. "

  Betydelse

  Datorspel design och utveckling är betydande på flera nivåer . På det hela taget köper spelmjukvara för en dator ganska lite billigare än att köpa spel till en video maskin som en Playstation eller Nintendo , speciellt nya-release spel . Eftersom många egna hemdatorer och får inte äga maskiner videospel , fortsätter att utveckla programvara som kan användas på en dator tappar in ytterligare en marknad av spelet användare . Utveckla onlinespel drar ännu fler användare i.

  skolan

  Många program är tillgängliga för att lära design dataspel , inklusive online och självstudiekurser och traditionella skolor . Certifikat finns i Video Game Design och utveckling för studenter som vill komma igång i området , tillsammans med kandidat -och masterexamen för dem som är intresserade av mer utbildning och bättre betalda jobb . Vissa högskolor erbjuder också forsknings-och utvecklingsprojekt för studenter att få praktisk erfarenhet .

  Karriär

  Dator speldesign och karriär utveckling skall fortsätta att vara en del av framtiden . Eftersom tekniken fortsätter att öka och bli mer sofistikerad , säkerhet i denna karriär bör öka. Amerikanska programvaruföretaget försäljning fortsätter att växa . Försäljningen ökade med 10 period i mars 2010 över samma period föregående år .


Previous:nothing Next:Microsoft Visual Basic 2005 tutorial

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra strängen java script
 • hur man gör kolumner i css
 • hur man installerar Blaster X-Fi Xtreme Audio hårdvara ljudkort
 • Hur konvertera till UTF- 8 med hjälp av Visual Basic
 • hur man arbetar med flera textrutor
 • mobil utvecklingsverktyg
 • Hur konvertera Fortran till Visual Basic
 • hur man kan inreda rack vägg tallrik
 • listan över funktioner i Visual Basic
 • hur man lär sig t - sql online