Dator > Varför är binär som används i datorer ?

 • Varför är binär som används i datorer ?


 • Allt du gör på en dator innebär ett binärt tal . Man ser aldrig dessa siffror , så du kanske inte ens vet att de finns där . Men bakom kulisserna är mjuk-och hårdvara arbetar tillsammans för att forma varje ljud och visuell upplevelse som du har när du sitter framför en datorskärm

  Du behöver : .
  Computer
  . Programmable Logic Controller .
  Länka kabel .

  Binära tal

  nummer 10 ligger till grund för vårt decimal numreringssystem. Varje position i en numerisk sträng motsvarar en effekt på 10 . Betrakta decimalvärdet 643 . Läsa från vänster till höger har du 6 gånger 10 på den andra makten plus 4 gånger 10 för Power Plus siffran 3 i den högra positionen i strängen där kraften i 10 är noll . Lägg till värden för att få 643 . Binära tal fungerar på ett liknande sätt . Men i binär representerar varje position i en numerisk sträng en effekt av två . Datorer representerar alla numeriska värden och karaktärer med hjälp av binära tal .

  Computer Genomförande

  Om du skär på en strömbrytare , en glödlampa lyser . När du skär av strömbrytaren, går ljuset. Detta är ett exempel på ett binärt system . Det finns bara två möjliga tillstånd för ljuset : på eller av . Datorer fungerar med hjälp av en liknande logisk struktur . Computer forskare kallar en uppsättning instruktioner som orsakar en dator att utföra en uppgift ett program . Program ser ut så här när representeras i binär kod :

  10100101010101

  Detta är binära av och på brytare arrangerade i en sekvens. En dator läser dessa växlar och utför numeriska beräkningar som addition och subtraktion . Datorer införliva ett binärt system för behandling , eftersom det är enklare än det decimala system som vi normalt använder .

  Historia

  År 1937 , en Bell Labs ingenjör som heter George Stibitz konstruerade världens första binära datorn . Stibitz s enhet bestod av reläer , ett batteri och glödlampor . En tänd glödlampa utgjorde en och en släckt glödlampa representerade två . Stibitz snart kunna programmera enheten att utföra enkla binära beräkningar . Några månader senare visade han en förbättrad version av hans uppfinning genom att använda en telegraf för att skicka ett matematiskt problem från Dartmouth , Massachusetts , till New York City . Ingenjörer i New York löste problemet och återvände svaret på Dartmouth .

  Nackdelar

  Binära tal kan bli ganska stora , eftersom varje siffra i en binär sträng kan innehålla värden som motsvarar en effekt på två . Även om programutvecklarna ofta inte arbetar direkt med binära tal , är det svårare för dem att se över dessa siffror utan binär -till-decimal översättningsprogram.

  Andra applikationer

  När Internet -användare titta på en video online , men sannolikt tänker inte på binära tal . Men , videor , musik, spel , programvara och alla andra objekt på en dator är inget annat än långa strängar av binära tal . Dataprogram kodar mediaobjekt och grafik i binär form och sedan avkodar senare dem att visa objekt i sitt ursprungliga format . En dator använder spänningar och strömmar för att representera alla binära data i systemet .


Previous:nothing Next:hur man beräknar bilder per sekund

Relaterade artiklar


 • prolog vs lisp
 • vad är hårdvara i ett datorsystem?
 • tutorial för att lära sig html
 • SQL-uttryck lagrade procedurer
 • hur man använder MessageBox i MDI applikationer
 • html iframes tutorial
 • hur man lär sig t - sql online
 • hur man lär sig programmering hemma
 • php proffs & nackdelar
 • Microsoft Visual Basic for Applications tutorial