Dator > Oracle DBA Certification Exam krav

 • Oracle DBA Certification Exam krav


 • Oracle Database Management System är en mjukvara och hårdvara information som används av företag över hela världen för att lagra och komma åt elektroniska data över lokala och icke-lokala nätverk . Oracle DBA ( Database Manager ) certifieringsprogram erbjuder en utbildning och prov kurs med syfte att certifiera dataprogrammerare och ingenjörer inom de olika nivåerna av Oracle Database Management . Certifieringen program finns i tre varianter för de tre databassystem som Oracle fungerar : 11g , 10g och 9i . Dessutom gör varje databas typ flera grader av certifiering beroende på graden av expertis programmeraren vill uppnå .

  Oracle DBA 11g Certifiering

  Oracles Database 11g är dess flaggskepp DBM -system , och är den mest använda av alla dess databas produkter . Oracle DBA 11G certifiering erbjuder utbildning , testning och direkt , praktisk erfarenhet för att ge programmeraren möjlighet att effektivt driva och underhålla databasen systemet enligt de specifika behoven hos en enskild verksamhet . Den 11g DBA kan uppnå tre nivåer av expertis , beroende på graden av mästerskap hon ( eller hennes arbetsgivare ) begär . Den första nivån är Oracle Certified Associate , och kräver en framgångsrik poäng på två tentor . Den andra nivån , Oracle Certified Professional krävs avslutad Certified Associate kursen , plus slutförandet av utbildningar och examina som är specifika för den professionella nivån. Den tredje nivån , Oracle Certified Master krävs avslutad Certified Professional -programmet samt två master-nivå kurser: en master-nivå examen och praktiska kurs form .

  Oracle DBA 10g Certifiering

  Oracle 10g är en liknande databas för att 11g , men är utformad speciellt för grid computing . Den 10g databashantering certifieringssystem är också strukturerad på liknande sätt som 11g certifieringsprogram . Genom detta certifieringsprogram , sökande lära sig att driva och leda en 10g databas system på en av två nivåer av expertis , och kan även genomgå ytterligare expert certifiering specialitet områden som använder 10g med en Linux OS , eller administrerar Real Application Clusters . De två primära certifieringen nivåer är de 10g Certified Associate , vilket kräver fullbordandet av utbildningar och examina , och 10g Certified Professional , som kräver ytterligare ifyllnad av Certified Associate nivå plus slutförandet av två professionella nivå kurser: en master-nivå examen och en praktisk kurs .

  Oracle DBA 9i Certifiering

  Oracle Database 9i är en databas som utvecklats för avancerade tillämpningar som t. ex. stor volym , transaktioner på nätet . Certifieringen Programmet följer en liknande struktur för 10g och 11g , och erbjuder programmeraren två nivåer av expertis med valfri certifiering i specialområden . Den första nivån är Certified Associate , vilket kräver en framgångsrik poäng på två tentor , den andra nivån är den Certified Professional , vilket kräver slutförande av Certified Associate samt slutförandet av flera kurser och tre tentor . Slutligen finns alternativet att expertnivå certifiering för att administrera Oracle Database 9i på operativsystemet Linux .

  Information för alla dessa certifiering kurser finns på Oracle University , en online- utbildning och resurs nav för alla Oracle utbildningsprogram.


Previous:nothing Next:hur man bygger 32- bitars Linux-program på 64 - bitars plattformar

Relaterade artiklar


 • lista med Java certifieringar
 • Hur konvertera text till tal i Visual Basic
 • hur man ringer ett orakel paket från Visual Basic
 • Microsoft Visual Studio 2008 krav
 • hur man kopplar SQL-frågor med Visual Basic
 • hur man använder certifikat fabrik i java
 • hur man installerar java 7
 • Hur konvertera heltal till datumvärdet Visual Basic
 • hur man installerar Blaster X-Fi Xtreme Audio hårdvara ljudkort
 • nackdelarna med java applets