Dator > vad är en funktion i Excel Visual Basic ?

 • vad är en funktion i Excel Visual Basic ?


 • Microsoft Excel är ett mångsidigt kalkylprogram som tillåter vem som helst att gå in och organisera alla typer av data . Den inbyggda verktyg i Excel erbjuder omfattande analys av data , inklusive möjligheten att sortera , diagram och filtrera data . Men Excel räckvidd är avsevärt utvidgas genom anpassad programmering alternativ som finns med hjälp av Visual Basic . Visual Basic-programmering språk använder funktioner för att skapa algoritmer som utföra många olika uppgifter

  Visual Basic for Applications

  Visual Basic är ett brett programmeringsspråk med applikationer utanför Microsoft Office . När det används i Excel , som kallas en variant av Visual Basic är " Visual Basic for Applications ( VBA ) " användas. VBA är avsedd att omfatta funktioner som är specifika för vanliga Excel uppgifter . Många VBA-funktioner används exakt samma i programspråket som de är i vanliga Excel formler . Men andra VBA-funktioner endast avsedd för användning i programmeringsspråk.

  Syfte

  En funktion är den mest grundläggande byggstenen i ett datorprogram eller algoritm . En algoritm är en serie kommandon som tillsammans skapar en rutin med en uteffekt eller resultat . Inom en algoritm är de funktioner som alla har en särskild roll i utförandet av en beräkning eller uppgift . Till exempel, om en algoritm syfte var att i genomsnitt en serie siffror och sedan runt resultatet till närmaste heltal , kan detta bestå av två funktioner . Den första funktionen , ett genomsnitt funktion , har som enda uppgift genomsnitt en serie tal . Den andra funktionen , en avrundning funktion , ändrar då detta slutresultat . Du kan inte effektivt skapa ett program i vilket språk som helst utan hjälp av dessa byggstenar .

  matematiska funktioner

  Många funktioner i VBA är matematiska . De utför beräkningar som liknar en miniräknare . Bland dessa finns trigonometriska funktioner som " synd " och " solbränna. " Andra exempel "RND " som genererar ett slumptal . Detta är ofta nödvändigt vid programmering spel som skapar överraskningar för spelaren . Den " runda " -funktionen används för att avrunda ett tal till ett angivet decimalt nivå .

  Villkorlig Funktioner

  Medan vissa funktioner är utformade för att beräkna eller bearbeta data , andra utgör ryggraden i ett program logik . "Om . . så . . annars ` rad funktioner möjliggör ett VBA- program för att fatta beslut efter att ha analyserat ett villkor . Till exempel kan programmet beräkna inkomstskatten för en individ. Inkomstskatten nivå kan bero på den totala inkomsten som förvärvsarbetande . Dessa funktioner kan först bestämma " om " inkomsten ligger över en tröskel "och sedan " tillämpa en viss procent inkomstskatt eller " annat " använder en annan procentsats om inkomsten inte når upp till tröskeln . Komplexa kombinationer av flera " om " funktioner kan skapa avancerade program som tar en hel del kriterier beaktas innan behandling av uppgifter .

  dataformatering

  Egna data är inte alltid perfekt . Ibland när du skriver in en siffra eller bit av text i en Excel- cell du av misstag skriver ett mellanslag efter det innan du trycker på " Enter ". Det kan tyckas samma skärmen med eller utan mellanslag , men utrymmet kan ha relevans vid VBA analyseras för något ändamål. Vissa funktioner städa data innan du använder den för andra ändamål . Till exempel tar bort den " rtrim " funktionen eventuella efterföljande blanksteg från data automatiskt .


Previous:nothing Next:hur du sorterar kolumner i DataGrid

Relaterade artiklar


 • hur man använder certifikat fabrik i java
 • hur du matar in siffror i Visual Basic 2005
 • hur man gör en skylt i skriptet för Game Maker
 • hur man skapar en Java-applet i NetBeans
 • hur man beräknar medianen i sql
 • Hur konvertera till UTF- 8 med hjälp av Visual Basic
 • hur man gör en keygen i Visual Basic
 • hur man startar telnet från Visual Basic
 • hur man programmerar spel med java
 • hur man skapar en uppfattning uttalande