Dator > vad är meningen med skriptspråk ?

 • vad är meningen med skriptspråk ?


 • Datorer förstå information som representeras av serie binära siffror ( 1 s och 0 : or). Därför programmeringsspråk brukar ramla in i eller mellan två kategorier : " sammanställt " språk som kommunicerar direkt till datorn i binär , och " scripting " språk som samverkar med andra sammanställts , tillämpningar. På grund av detta , skriptspråk fyller en viktig roll i tillämpningen och webbutveckling

  Du behöver : .
  tillgång till en server med PHP- tolk

  Scipted vs . Sammanställt

  Dator -kod ( eller " källkod ", den mänskliga form av kod ) kräver översättning till ett binärt tillstånd innan datorn kan köra det som ett program . " Sammanställt " språk ( som C eller C + + ) genomgå denna process innan datorn kör programmet. Detta innebär att en kompilerat program redan finns i ett maskinläsbart tillstånd när den körs . Ett skriptspråk källkod läses programmet körs , rad efter rad. Kommandon från ett skriptspråk arbetar ofta med andra program som kommunicerar med datorn på den binära nivån .

  Speed

  kompilerade applikationer finns redan på en maskin-Klar . Skriptade program , dock skicka kommandon till andra program , som sedan interagera med datorn i maskinkod . Denna extra belastning bidrar till arbetet en dator måste göra för att utföra en uppgift . Eftersom applikationer skrivna med skriptspråk inte interagera med datorn på den binära nivå som kompilerade applikationer gör , uppstår betydande nedgång.

  Simplicity

  Sedan skriptspråk samverka med andra program som kommunicerar med datorn på den binära nivån , skriptspråk är " befriade " från ansvaret att hantera repetitiva , komplicerade uppgifter ( såsom hårdvara eller nätverk kontroll) . Istället skriptspråk ofta innehåller förenklade gränssnitt som gör att en programmerare för att koncentrera sig på uppgiften. Denna enkelhet också lånar ut till en lätt inlärningskurva , vilket gör att amatörer och proffs att använda skriptspråk som användbara verktyg . ,

  Kompatibilitet

  När en sammanställd språk faktiskt går genom sammanställning processen är dess förenlighet knuten till systemet Den är sammanställd i-ett program som sammanställts på Microsoft Windows fungerar inte nödvändigtvis på ett Linux eller Apple system , till exempel . Eftersom skriptspråk interagera med tolkar och andra program i stället för själva systemet , erbjuder de möjligheten för plattformsoberoende utveckling . Skriptspråk fungerar ofta som " klister " mellan olika system och applikationer på grund av denna driftskompatibilitet.

  inriktning

  Ofta skriptspråk finns till för att tjäna ett visst syfte eller lösa ett särskilt problem. Ett stort antal skriptspråk tjäna som verktyg för webbutveckling . PHP, JavaScript, Perl och Python är alla skriptspråk används flitigt i webbutveckling för sociala nätverkssajter som Facebook och Twitter. Andra ( som Unix shell-skript ) tillåter programmerare att styra datorsystem genom skriptkommandon .


Previous:nothing Next:hur man skapar en widget

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera RTF till oformaterad text i Visual Basic
 • grundläggande hårdvara tutorial
 • hur pekare program c
 • hur man fixar upp och ner java bilder
 • hur man skapar en uppfattning uttalande
 • hur man använder samtal inom Visual Basic
 • hur du vill visa en ståndpunkt filmklipp med Action Script i Flash MX
 • hur man lär sig att programmera med Microsoft Visual Basic
 • Hur stänger man javascript i Windows Vista ?
 • hur man ändrar mata in text med javascript