Dator > typer av syntaxfel

 • typer av syntaxfel


 • Syntax fel programmering misstag från ett stavfel , felaktiga uppgifter variabeltyp eller andra felskriven kodning fel. De är skilda från logiska fel , som inte utlösa en kompilator svar . Syntaxfel tillåter inte programmet att kompilera , så programmeraren behöver åtgärda felen innan du testar och distribuerar programmet . Några vanliga fel är enkla misstag som inte tar lång tid att fixa .

  Semikolon

  Semikolon är vanliga i språk från programspråket C . C-stil språk avsluta en kod uttalande att använda semikolon . Detta talar om för kompilatorn att nästa rad är ett nytt uttalande . Att glömma ett semikolon orsakar ett syntaxfel , gör det kompilatorn inte bygga ansökan. Vissa språk som kräver semikolon för att avsluta uttalanden inkluderar C # , C + + , Perl och Java . Många av dessa kompilatorer kan identifiera vilka rader kod saknas den nödvändiga semikolon . Tillsätt semikolon och återuppbygga ansökan . Detta fixar felet.

  datatyper

  Om programmerare definierar en variabel för en teckensträng , försöker spara ett heltal , objekt eller array till variabeln orsakar ett syntaxfel . När en programmerare definierar en variabel , är av samma datatyp som krävs när tilldela värden till variabeln . De flesta språk har metoder för att ändra variabelns datatyp om en konvertering behövs. Till exempel använder . NET programmeringsspråk , kan programmeraren konvertera ett heltal med hjälp av " toString ( ) "-funktion . Detta tillåter en utvecklare att konvertera ett tal till en sträng och spara resultatet till höger datatyp .

  Konsoler

  Vissa språk kräver parentes för att kompensera ett kodblock . Dessa konsoler (kallas också " curly- hängslen " ) används för att omfatta en del av kod . De block av kod som kräver parentes är " om " uttalanden ", medan " och " do-while " loopar och " try-catch block . Om programmeraren misstag glömmer dessa element , returnerar kompilatorn ett syntaxfel . Språk som kräver parentes runt dessa kodblock inkludera Javascript , Java , C # , C och C + + .

  skiftlägeskänslighet

  Många programmeringsspråk är skiftlägeskänsliga. Detta innebär att variabeln " Rörlig " är inte detsamma som variabeln Rörlig . " Ändra det gäller variabeln skapar en helt ny variabel , och det kan orsaka ett syntaxfel . Programmerare är skyldiga att hålla variabelnamn på toppen av funktioner , så att de enkelt kan referera till rätt stavning och fall layout . Om programmeraren misstag använder fel fallet uppstår ett syntaxfel i språk som Visual Basic , C , C + + , C # , JavaScript och Java .

  3 4 5 8 1


Previous:nothing Next:hur man lär sig Visual C # netto

Relaterade artiklar


 • hur man drar ett fempunktsprogram stjärnan med Python-språket
 • Visual Basic-program tutorial
 • Visual Basic kombinationsruta tutorial
 • tutorial för Visual Basic : en introduktion applikationer
 • hur du säkerhetskopierar med Visual Basic
 • Visual Basic spelidéer
 • hur man hittar filer i asp
 • hur man använder konvertera funktion för datumformat
 • hur du tar bort en tom sida i makro
 • hur man skapar en Java-applet i NetBeans