Dator > Visual Basic 6 projekt för nybörjare

  • Visual Basic 6 projekt för nybörjare


  • Visual Basic är ett objektorienterat programmeringsspråk som utformats för att skapa Microsoft Windows-program . Visual Basic använder hög nivå kod programmering för att producera konsoll-och GUI (Graphical User Interface ) ansökningar om personliga och yrkesmässiga ändamål . Kännedom om ett programmeringsspråk är användbart och som sådan , det finns flera nybörjare projekt som kan utföras för att hjälpa programmerare att anpassa sig till syntaxen i Visual Basic .

    Skatt innehållande- programmet

    En enkel nybörjare projekt är en förskottsinnehållning ansökan . För denna tillämpning programmeraren definierar variabler tillsammans med in-och utmatning uttalanden för att läsa variabeldata . Koden frågar en användare för en årslön utför sedan de nödvändiga matematiska operationer för att få fram ett värde som motsvarar det belopp av förskottsinnehållning baserat på fördefinierade skattesatser . Programmet sedan ut de ursprungliga lön , nettolön och beloppet dras som en dollar och procent .

    Kundinformation

    Detta program använder parallellt arrayer för att hålla pseudo-kundinformation . Arrayer skapas för att hålla värdena på förnamn , efternamn och kundnummer . Dessa värden anges av programmerare på koden tid . Syftet med projektet är att skapa en loop som använder en kontroll variabel för att söka igenom varje element i arrayen för en match mot ett värde inmatning av användaren . Om inga matchningar hittas meddelar programmet användaren . Om en matchning hittas , lokaliserar programmet alla uppgifter i det enskilda kunden och visar den på skärmen med utgång text . Användning av parallella arrayer förenklar detta projekt .

    Iteration exempel

    Skriv ett Visual Basic- program som använder en variabel slinga kontroll att avgöra när en särskild slinga har inträffat ett visst antal gånger . Projektet initierar en sentinel värde på noll . En slinga är konstruerad , " göra medan " slingor ett ljud alternativ , för att skriva ut hur många gånger loopen genomfördes . Glöm inte att inkludera en sentinel värde ökning i slingan , annars kan du skapa en oändlig loop. Detta projekt möjliggör för användarna att bli bekväm med iteration . Iteration används i nästan alla verkliga projekt världen programmering .

    Datavalidering

    Design ett Visual Basic- program som ber användaren skriva in namnet på någon månad . Skriv en slinga efter denna ingång som jämför inmatade värdet mot alla delar av en array som innehåller en lista på alla möjliga månad under året . Om månad inte kan hittas, meddela användaren om felet och ber för månaden igen . Denna valideringsprocess är en viktig aspekt i datorprogrammering kallas undantagshantering . Undantagshantering är processen att leta efter eventuella fel som inte är syntax fel men logiska fel .

    7 8 9


Previous:nothing Next:hur du hittar den dubbla poster i en tabell





Relaterade artiklar


  • hur man hittar filstorleken i en php -server
  • hur man skapar en c + + header -fil
  • hur man skapar ett datum från en sträng i Java
  • hur man skapar ett Word-dokument i C #
  • diy rosbukett
  • hur man identifierar hårdvaran på Toshiba Tecra S1
  • hur du omdirigerar en webbsida med hjälp av JavaScript
  • hur man rengör PC-hårdvara
  • Vad är Microsoft . NET ram nätverk ?
  • hur du lägger till XML version 1.0 -kodning