Dator > vad är en villkorlig uppgift ?

  • vad är en villkorlig uppgift ?


  • Villkorlig uttalanden är en del av något programmeringsspråk. Villkorlig uttalanden köra kodrader endast om villkor resulterar till true . Villkorssatser returnerar "true " eller " falskt ", vilket gör det enkelt för utvecklare att exekvera specifika block av kod . Dessa uttalanden är logiska områden av kod som styr hur en stationär eller webbapplikation interagerar med användaren

    Funktion <. /h2 > villkorssatser funktion för att kontrollera genomförandet av koden . De återvänder bara " sant " eller "falskt ", så programmerare kan skriva kod mot det villkorade uttalande i två delar: den del som returnerar sant och det avsnitt som returnerar false . Villkorlig uttalanden är en del av logisk funktion i koden . Detta innebär att även om logiken är felaktig , inte kompilatorn inte tillbaka ett fel . Logiska fel nuvarande buggar i programvara som returnerar felaktiga resultat eller krascha under körningen .

    Typer

    Den vanligaste typen av villkorlig uppgift är " om " uttalande . "Om " uttalande returnerar sant om påståendet är korrekt . Till exempel påståendet att " om (5 <10 ) " översätts till " om 5 är mindre än 10 . " Detta påstående är sant , så koden som sitter under "om " satsen körs . Om den returnerar false , då kodblock hoppas över , och utförande återupptar till meddelandet efter "om " uttalande .

    Identifiering

    villkorssatser innehålla "om " uttalande att jämföra och block av kod köra om uttalandet returnerar true . Följande är mallen som identifierar en " om " uttalande i programkod :

    om ( uttalande )
    { kod som ska köras }
    else { alternativ kod som ska köras }

    " kod att exekvera " körs när påståendet är sant , men " annars " uttalande utför alternativa anvisningar om påståendet är falskt . Detta gör att programmeraren att köra block av kod för antingen villkorlig resultat .

    Varning

    villkorssatser kan införa logiska fel i koden . Det är viktigt att köra kod i debugger , och testa programvara för att säkerställa logiken i villkoren är korrekta . Villkorlig uttalanden kan ses i debugger med stoppunkter eller " bryter ". Dessa raster stoppa verkställigheten av din kod , så du kan se värdet av variabler och titta på varje satskörningen ange villkorlig uppgift .

    Överväganden

    Undvik att använda långa block "om " uttalanden . Flera " om " uttalanden i ett avsnitt i koden gör det svårt att redigera och felsöka . Om flera " om " uttalanden används i en funktion , anser bryta en funktion i flera andra att göra koden mer lättläst och lättare att följa exekveringsflödet .


Previous:nothing Next:nackdelarna med java applets





Relaterade artiklar


  • hur man gör ett spel maffia flash
  • hur man lär sig Visual Basic 6
  • Game Maker plattform handledning
  • javascript scrollbar tutorial
  • html bakgrund tutorial
  • hur man skapar bat för att kopiera filer från en CD
  • hur man definierar amazon namespace i Visual Basic
  • Visual Basic -projekt för studenter
  • ett html tutorial för att lägga till vänster navigering
  • hur du ansluter trådlöst hårdvara