Dator > hur man kan felsöka ett Visual Basic-funktion

 • hur man kan felsöka ett Visual Basic-funktion


 • Vilken ansats du att felsökning av en Visual Basic -funktion beror mycket vilken typ av funktion du granskar . Om en Visual Basic -funktion innehåller fel , kan det ha en krusning fel effekt på andra moduler och funktioner i din kod . Att hitta ett fel kan klara upp många inom ett helt program
  1 .
  Öppna utvecklare miljön och öppna projektet som du arbetar . Klicka på din " Form1. vb " fliken i arbetsområdet. Om det inte syns , klicka på " Solutions Explorer "-fliken på höger sida av skärmen . Navigera till " Form1. vb " alternativet och klicka på den för att visa den i arbetsområdet .
  2 .
  Klicka på den gröna pilen som pekar åt höger längst upp ikonen val att felsöka programmet . Du bör få ett felmeddelande med en pop -up fönster som frågar om du vill köra programmet ändå . Klicka på "Nej. " Bläddra genom kodning sida för att hitta den första funktionen som har blå , röda eller gröna snirkliga understryker .
  3 .
  Klicka på "Visa " längst upp menyvalet och välj " fellista ". En Windowpane öppnas längst ner på ditt arbete skärmen och visa en lista över fel som exploatören miljön hittades med Visual Basic- funktioner . Numret till vänster visar den kodrad där felet är .
  4 .
  Undersök kodraden första för felstavningar av funktionen . Du kommer att få ett fel om det ord du skrev inte stämmer med den exakta stavningen av Visual Basic sökordet funktion , inklusive övre och gemener . Dubbelkolla att alla dina variabler du tilldelar funktionen deklareras högst upp på din kodning skärmen . Om variabeln deklareras , se till att typen av variabel i Visual Basic -funktion matchar den typ du tilldelas samma variabel i toppen . Se till att alla dina skiljetecken är korrekt . Om du har en funktion som har en parentes fäste i ena änden , se till att den har ett matchande en innesluter den i andra änden , till exempel " ( "Det här är kul . " ) " och inte " ( här är roligt . "

  5 .
  Tryck på den gröna pilen som pekar åt höger igen . Om din ansökan går , har Visual Basic- funktioner som inte längre syntaxfel . Testa dina program genom att klicka på knappar och få den manipulera data som gäller för din situation . Om ansökan inte visas eller beräkna ordentligt , stänga program som körs och återgå till kodning skärmen på ditt projekt . Detta indikerar att du måste felsöka för logiska fel .
  6 .
  Klicka på " Debug "högst upp på skärmen . Välj " Kliv in " från menyn val . Det låter dig köra din ansökan rad för rad för att se exakt på vilken punkt din funktion uppstår ett fel . Korrigera fel som matematiska ekvationer och Visual Basic kommandon i själva funktionen.
  7 .
  Spara ditt arbete och köra din ansökan . Upprepa stegen som behövs tills Visual Basic- funktioner utför korrekt.

  tips och varningar


 • Spara dina filer efter du fixa alla fel . Tryck på den gröna pilen som pekar åt höger igen . Om du får samma popup- meddelande, klicka på " Nej "och fortsätter felsöka Visual Basic- funktioner . Testa programmet efter varje ändring kommer att ge dig ett rent startpunkt varifrån du kan spåra ditt arbete . Fastställa en tidsfrist för felsökning för att tvinga dig att ta en paus . Kommer tillbaka till funktioner med en ny uppsättning av ögon kan hjälpa dig att upptäcka fel som du inte tidigare se .
 • Du kommer så småningom att nå en punkt där du kommer att stöta på ett fel på en funktion som orsakar ansökan inte fungerar . Du kommer inte att kunna lätt se det även om det är uppenbart . Du kommer att bli frustrerade . Du kan tillbringa många timmar och dagar fastställs att ett fel .

Previous:nothing Next:hur man använder Microsoft Visual studio.net

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in storleken på en bild i html
 • Hur konvertera tal till text i Visual Basic
 • hur de kan förmedla ett objekt via undantaget java klass
 • hur man öppnar en postuppsättning
 • hur man skapar en tabell för en avgränsad fil i Visual Basic
 • hur koden html för att göra hemsidor
 • hur man använder Visual C + + debugger
 • hur du aktiverar Fjärrhjälp i registret med WSH
 • hur man undviker null rader i Oracle SQL
 • hur man använder en switch fall med intervall i C + +