Dator > grundläggande sql tutorial

  • grundläggande sql tutorial


  • Structured Query Language ( SQL ) är en plattform för att manipulera databaser . Språket används på många databassystem och tillåter programmerare att enkelt anpassa sig till en ny databas miljö . De grundläggande funktionerna i en databas är alla kontrolleras av SQL . Dessa inkluderar byggandet av datatabeller som håller information, inmatning av data och uttag av data senare . Frågor för dessa verksamheter är okomplicerade. Mer avancerade SQL erbjuder kreativa möjligheter för att analysera en databas . När du lär dig de grundläggande SQL-tekniker , kan du utveckla så småningom mer kraftfulla färdigheter

    Du behöver : .
    SQL -databas

    Skapa tabell


    1 <. br >
    Typ " CREATE TABLE tabellnamn "där " tabellnamn " är namnet på de nya uppgifterna tabellen du skapar för att hålla information . Observera att citationstecken inte ingår i själva programmet koden och SQL-kommandon är alla versaler .
    2 .
    en inledande parentes efter " CREATE TABLE " uttalande i samma linje .
    3 .
    Skriv namnet på en kolumn eller fält , för den nya tabellen . Om lagra namn och telefonnummer , till exempel, din första kolumnen kallas " namn " . Citationstecken ingår inte . Kolumn är skiftlägeskänsliga och kan innehålla en blandning av stora och små .
    4 .
    Skriv ett mellanslag följt av variabeln format för din nya kolumn . SQL tillåter många datatyper som skall lagras . Ett "namn" kommer att vara text , så VARCHAR datatypen är populär , eftersom det kan hålla en mängd olika tecken .
    5 .
    Skriv parametrar för datatypen inom parentes . För text data, till exempel VARCHAR , identifierar parametern det maximala antal tecken området kan hålla . "50 " är en vanlig längd , så den fullständiga datatypen kommer att läsa " VARCHAR (50 ) " .
    6 .
    Skriv ett kommatecken och skapa ytterligare kolumner för nya data bord samma sätt . Om du vill lägga till en kolumn för telefonnummer , som också lagras som text , typ " telefon VARCHAR (20 ) " eller använda någon effektiv längd än 20 om du tänker lagra internationella nummer med Office tillägg eller annan information.
    7 .
    Stäng SQL-uttryck med ett slut parentes och ett semikolon . Hela frågan kan läsa " CREATE TABLE personer ( namn VARCHAR ( 50 ), telefon VARCHAR ( 20 ));". Tryck på " Enter " för att köra frågan på de flesta plattformar
    8
    Typ . " Visa tabeller , " och tryck på " Enter " . Systemet kommer att visa alla tabeller för närvarande i databasen , inklusive den du nyss skapade .

    Enter Data


    1 .
    Typ " INSERT INTO tabellnamn värden "till börja fråga som kommer att lägga informationen till den nya tabellen , där " tabellnamn " är namnet på den tabell du skapat. Observera att citationstecken inte ingår i själva koden .
    2 .
    Typ en öppen parentes och visa innehållet för en enda rad eller spela med kommatecken mellan varje post . Värdena måste sättas inom enkla citattecken. Stäng parentes och lägg till ett semikolon när du är klar . Den slutliga frågan kan läsa " INSERT INTO människor VALUES ( ' Andrew Jackson " , 餬-555 till 1. 212 ');". Observera att citationstecken inte ingår i själva koden .
    3 .
    Skapa en ny " INSERT " fråga för varje person eller post som du vill lägga till i tabellen . Du har nu skapat en ny data tabell i databasen och lagt till data till den. Dessa är de viktigaste processerna för att använda en databas .


Previous:nothing Next:hur man programmerar med Microsoft Visual Basic





Relaterade artiklar


  • hur man gör kolumner i css
  • hur man kan övervaka nätverkshårdvara
  • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
  • Hur konvertera en tom sträng hittills
  • hur man använder flera namnrymder
  • Definitionen av systemet flödesschema
  • JavaScript ajax tutorial
  • hur man läser ett Word-dokument med Java
  • hur man drar ett fempunktsprogram stjärnan med Python-språket
  • hur man skapar exe programfiler i Visual Studio 2008 Express Edition