Dator > Visual Basic -projekt för studenter

 • Visual Basic -projekt för studenter


 • Microsoft Visual Basic tillåter eleverna att lära sig aspekter av både linjära och objektorienterad programmering . Visual Basic använder förståeligt ord med en specifik syntax i Visual Studio. NET utvecklaren miljöer som ger eleverna möjlighet att skapa både stationära och webbaserade program. Visual Basic -projekt som bland annat skapa ett användargränssnitt , beräkningar använda och utföra procedurer autentisering är alla bra projekt för studenter att lära sig .

  Tic-Tac-Toe

  Eleverna bör börja med att bygga ett användargränssnitt på den tomma blanketten. Layouten skulle omfatta nio knappar : tre hela och tre ner . Ytterligare två knappar skulle vara "X" och " O " indikatorer . Etiketter kommer att behöva läggas för att informera användaren om vad man ska göra . Eleverna skulle behöva infoga kod bakom varje knapp för att göra "X " och "O" visas korrekt . Eleverna kan välja mellan om de vill ha dessa kontroller visas genom att klicka på " X " eller "O" och sedan klicka i en tom knapp eller genom att inrätta egentliga kontroller för " Player 1 "och" spelare 2 . " Om kontroller för två spelare är inbyggda , bör eleverna skapa ett popup- meddelande för användaren om spelaren försöker mer än ett försök i taget .

  Store-katalogen

  Detta uppdrag kan centreras på tema varje lagra t. ex. bil-eller video -butiker . Målet är att ha ämnen eller kategorier av poster , och priserna för varje skärm när relevant ämne eller kategori väljs från en rullgardinsmeny rutan . Eleverna kommer att behöva bygga en liten databas i Microsoft Access innan projektet pågår . Namnen på de ämnen i databasen kommer att direkt motsvara den Visual Basic-kod som behövs för att manipulera variabler berörs. Till exempel skulle de kolumner behöver märkas i enlighet med varje ämne som används i det program som " Cars ", " Trucks "," Horror ", " Drama " eller " Musikaler ". Eleverna skulle också behöva koppla denna databas till Visual Basic-program genom " Lägg till ny datakälla " funktion i Visual Studio. NET miljön . Förbättra uppdraget genom att göra eleverna skapa en " Total " vilket möjliggör en programvara för att lägga till en eller flera priser i en lista .

  nätet

  Eleverna kan bygga en Visual Basic webbplats med flera sidor . En databas som syftar till att lägga till , ta bort , ändra och på annat sätt uppdatera denna information ska bifogas ansökan . Eleverna kommer att behöva manipulera vissa delar av HTML i systemet genererade koden för att tillåta en användare att logga in på en lösenordsskyddad del av webbplatsen , till exempel en "Medlem 's Only "-avsnittet . "Hem "-sidan skulle bli den första tomma formulär ska utformas , inklusive länkar till andra sidor , som förbinder webbapplikation till en " server " plats i Visual Studio . NET miljö , så att det kan testas , en " Submit " knappen och nödvändiga text som informerar användaren vad webbplatsen handlar om och hur man kan navigera genom sidorna . Varje sida i webbapplikationen bör innehålla liknande funktioner. Databasen del är så att människor kan " Registrera " som ny "Medlemmar " , och programmet har ett sätt att lagra och organisera denna information. Flexibilitet kan beviljas kring temat till webbapplikationen .


Previous:nothing Next:HTML-formulär php tutorial

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner miljön Java Runtime 5.0 i Windows XP
 • Hur konvertera HTML till text i java
 • hur man kan kontrollera en process i Visual Basic
 • junior programmerare tullar
 • vad är en matris i Visual Basic ?
 • vad är hårdvara & mjukvara?
 • hur man demonterar en dll
 • hur man skapar bat för att kopiera filer från en CD
 • hur man beräknar medianen i sql
 • tutorial för inställning combobox.length i JavaScript