Dator > Vilka är de olika flödesschemat strukturer ?

 • Vilka är de olika flödesschemat strukturer ?


 • En av de bästa verktygen för att utforma hur en maskin kan svara på en rad evenemang och samspel som är möjligt i ett processuellt system kallas ett flödesschema diagram . Ett flödesschema är särskilt användbart när man utformar ett program för en ordningsfråga programmeringsspråk. Ett flödesschema kan användas för att bättre se till att ett program utarbetas för varje situation . Fyra primära strukturer kan användas för att skapa praktiskt taget alla flödesschema .

  Sequence

  En sekvens är ett flödesschema struktur som representerar en rad åtgärder som ska utföras efter varandra . Det är förmodligen den mest grundläggande flödesschema begrepp och ofta används utanför flödesschema design i form av en sekventiell steg-för-steg-guide . Några vanliga sekvens strukturer är vardagliga saker som ett recept för att göra bröd , instruktioner för montering av en leksak eller en vägbeskrivning till en plats . Om en sekvens struktur vara allt som är nödvändigt i ett flödesschema diagram konstrueras , kanske en numrerad lista är lämpligare än ett flödesschema. Men om en konceptuell lista över steg eller instruktioner måste ta hänsyn till saker som potentiella omvägar för vägbyggen under körning , då ett flödesschema kan vara mycket mer användbar för att illustrera alternativa vägar och val .

  beslut

  Beslutet struktur i ett flödesschema diagram används när det är lämpligt ett beslut fattas om hur man ska gå efter vad det aktuella läget för program data eller utvecklingen av ett projekt egentligen är . Ett beslut struktur är också känd som en villkorad . I programmering , är en villkorad ett gemensamt verktyg som används för att hjälpa ett program fatta beslut om vad man ska göra . En villkorad är också känd som en " om , då " uttalande i programspråk . Till exempel, om en användare har klickat på en viss knapp på skärmen redan , gå sedan till steg 1 . Om en användare inte har klickat på knappen , gå sedan till steg 2 . En gatlykta på en väg liknar begreppet beslut struktur. Om ljuset är grönt , och sedan gå . Om den är röd , då upphöra.

  Loop

  Öglan struktur används i ett flödesschema för att ange om ett program eller en person som ska upprepa flera steg tills ett visst villkor är närvarande . Till exempel, om ett program kommer att göra en stack på 10 cirklar på skärmen innan du kan fortsätta , sedan en slinga struktur skulle säga att se hur många cirklar på skärmen och sedan göra mer tills det är 10 . Då skulle det gå utanför systemet . Ett mer vardagligt exempel skulle kunna vara en person sparar upp för att köpa ett objekt . Efter varje bankinsättning , kan de titta på balansen för att se om de är redo att göra inköpet . Det bör noteras att en uppgift i ett flödesschema slinga struktur kan slutföras före eller efter det steg där den nuvarande tillstånd begärs .

  mål

  Fallet struktur är i grunden ett beslut struktur med fler än två möjliga situationer . Ett beslut struktur är bra för att besluta om att köpa vita eller vetebröd , beroende på vilket av de två din familj föredrar . Ett fall strukturen är bättre för när man väljer från ett brett utbud av jelly beans , beroende på vilken typ av Jelly Bean de vill.


Previous:nothing Next:hur man ändrar mata in text med javascript

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en sträng till en kort datum
 • Microsoft Visual Studio 2008 krav
 • hur man skapar broschyr programvara
 • hur man byter hårdvara utan att installera om windows xp
 • Visual Basic -projekt för studenter
 • html bakgrund tutorial
 • hur man dödar webbläsare nedladdningar med javascript
 • Hur konvertera HTML till PDF i asp.net
 • hur man skapar en Java-applet i NetBeans
 • diy rosbukett