Dator > vad är en Visual Basic Script fil ?

 • vad är en Visual Basic Script fil ?


 • Programmerare använda skriptspråk för att skriva små program som samordna användningen av olika delar av programvara . Dessa små program kan tala om för datorn att utföra en specifik uppgift med ett särskilt program , eller att köra flera olika uppgifter följd, med hjälp av resultaten av en uppgift när det börjar nästa. Även om regelbundna programmeringsspråk kan användas för att åstadkomma samma sak , skulle det ta mycket mer arbete . Det är där en Visual Basic Script fil kommer väl till pass

  Enkelhet

  Visual Basic Script , även kallad VBScript , är ett skriptspråk som är mycket lik till normal Visual Basic . Den ursprungliga BASIC språket skapades så kommandona lät liknar vanliga engelska , vilket gör det mycket lättare att lära och använda . Visual Basic lagt till möjligheten att snabbt utveckla ett grafiskt användargränssnitt ( knappar och fönster som gör en dator lätt att använda ) . Visual Basic är ett av de mest populära programmeringsspråk som någonsin skapats , så om du redan har viss erfarenhet av Visual Basic , VBScript kommer vara mycket bekant.

  breda användningen

  VBScript kan användas på både hemdatorer och servrar . I själva verket har det tagits med varje utgåva av Windows sedan Windows 98 , så det finns en god chans att du har det på datorn redan . VBScript är den standard skriptspråk som används för Active Server Pages (ASP ) , och det kan också köras i HTML och XHTML webbsidor skrivna för Internet Explorer. ( i andra webbläsare , kommer skriptet bara synas som text om det inte är " kommenterade ut " med hjälp av speciella HTML tecken . )

  Script filer i HTML

  När VBScript är inbäddad i en webbsida , sparas den inte som en separat fil , istället är det ingår i HTML- filen. Den har sin egen öppning och stängning taggar : />


  För att kommentera ut de script för andra webbläsare än Internet Explorer , skulle du lägga <- ! strax efter öppnandet skripttagg och->. strax innan stängning skripttagg

  den fristående filer

  Fristående VBScript filer sparas med en . vbs förlängning . Du skriver filen i en text -processor-du kan även använda Anteckningar för det jobbet-och sedan spara den som en vanlig textfil ( bara ändra . txt till . VBS ) .

  För att köra filen , har du några val . Om filen har en ikon associerade med den , klicka bara på ikonen . Du kan också köra den från " Kör " prompt genom att skriva i hela sökvägen till skriptet och trycka på "enter ". Om du använder konsolen läge kan du bara skriva i skriptet namn och tryck på "enter ".

  Windows Script Host

  Windows Script Host ( WSH ) är det statsförvaltningen verktyget används i Windows för värd och köra skript . Det gör det enkelt för dig att behålla dina skript och köra dem från både kommandoraden och i vanliga Windows-miljö . Den innehåller en mängd av objekt och tjänster som fungerar direkt med skript . Liksom VBScript kommer WSH också standard på alla Windows -datorer sedan Windows 98 , och det kan uppdateras till den senaste versionen på Microsofts hemsida .


Previous:nothing Next:hur man skapar grafik & former i " Visual Basic "

Relaterade artiklar


 • spel utforma verktyg
 • Game Maker 7,0 tutorials
 • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
 • java quicktime tutorial
 • hur kopiera till Urklipp i Visual Basic
 • hur man gör en skylt i skriptet för Game Maker
 • hur man ändrar den aktiva arbetsboken i VBA
 • java våren vs struts
 • hur man skapar en hash karta
 • hur du aktiverar funktionen print screen med hjälp av JavaScript