Dator > hur man startar telnet från Visual Basic

 • hur man startar telnet från Visual Basic


 • Telnet är en kommandorad ansökan i Windows som tillåter användare att kommunicera med fjärrservrar genom enbart text telnet protokollet . Det är vanligen används för online-spel , kallat MUD , och för fjärråtkomst till datorn terminaler . Denna handledning kommer att beskriva hur man skapar ett Visual Basic- program som automatiskt startar telnetprogram kommandoraden och ansluter till en viss server

  Du behöver : .
  Visual Basic 2008


  1 .
  Skapa ett nytt standard projekt .
  2 .
  Dra en knapp i formuläret från listan Komponenter på vänster sida av skärmen . Ändra dess text-egenskap till "Anslut " i egenskaperna rutan längst ner till höger på skärmen .
  3 .
  Dra två etiketter i formuläret . Ändra texten egendom av en till "Server " och den andra till " Port ".
  4 .
  Dra två textrutor på din form och placera en bredvid varje etikett .

  Ändra namnet egendom en bredvid servern etikett att läsa " server "och ändra dess text-egenskap för att hålla en server standard Telnet . Ett exempel kan vara " tarmongaidon. org ", vilket leder till Tarmon Gaidon MUD spel , men du kan välja något Telnet -server som är lämplig .

  Ändra namnet egendom en intill hamnen etiketten " port " och ändra dess text-egenskap till standard porten. Detta varierar från servern . Standarden telnet porten är " 23 ", dock många servrar inte använder den här porten av olika anledningar .
  5 .
  Dubbelklicka på knappen "Anslut" . Detta öppnar koden redaktör och skapar automatiskt en händelse funktion som kommer att köras när användaren klickar på knappen. Det kommer att ha ett namn som liknar " Button1_click . " Klistra in följande i funktionen som skapas . Det bör vara på endast en rad

  Shell ( " cmd. exe /c start telnet : //" server. Text " : " port. Text ) .

  Detta öppnar kommandotolken och berättar den för att starta det program som är associerat med telnet -protokollet . Argumentet " /c " anger för Windows för att stänga kommandotolken när Telnet programmet avslutas . Om du föredrar för kommandotolken för att hålla öppet , ändra detta till " /K. "

  Detta kommer att bli " telnet " på en standardinstallation av Windows XP-installation , men en del användare kanske föredrar att anpassa sina Telnet klienter , och din ansökan ska respektera detta .

  Om du föredrar att tvinga användaren att använda standard Windows -klient , helt enkelt byta ut ordet "start " med ordet " telnet . "


Previous:nothing Next:hur man skapar med Visual Basic

Relaterade artiklar


 • lista med Java certifieringar
 • hur du aktiverar hårdvaran omkopplaren för ett trådlöst kort på Dell Latitude D410
 • hur man öppnar en postuppsättning
 • hur man byter filer med en vbs
 • Hur konvertera text till tal i Visual Basic
 • Hur konvertera datumformat
 • hur man skapar en Notepad - Visual Basic 6.0
 • Hur konvertera en sträng datum till ett datum
 • hur man använder perl för att söka en pdf doc
 • hur du fyller upp en vb kombinationsruta med data från databastabell