Dator > hur man kopplar SQL-frågor med Visual Basic

  • hur man kopplar SQL-frågor med Visual Basic


  • Länka en SQL-fråga med Visual Basic kräver att skapa och sedan kommenderade SQL-frågan för att köra inom Visual Basic-program du bygger . Både Visual Basic Express Developer miljön och Visual Studio. NET programmering svit kan du skapa och länka SQL -frågor inom ditt projekt . Visual Basic Express Developer miljö har en begränsad SQL-fråga -programmet, och Visual Studio. NET paketet innehåller en full SQL miljö . Visual Basic Express är en gratis nedladdning från Microsoft . . För varje SQL- programmet ska fungera korrekt måste du redan har en fungerande databas antingen i Excel , Access , Oracle eller SQL redo att ansluta till projektet

    Du behöver :
    Databas redo att bifoga
    . Databasprogram installerat på en dator (tillval ) .
    Visual Basic Express installerat på en dator (tillval ) .
    Visual Studio .
    NET installerat på en dator (tillval ) .


    1 .
    Öppna utvecklare miljö , sedan öppna projektet du arbetar med . Om du inte har ett projekt än, skapa ett genom att klicka på " Skapa " bredvid " Project . " Ett nytt fönster öppnas . SQL-frågan kommer att arbeta i någon av de programtyper , men det enklaste sättet är att välja " Windows formulerad ansökan " . Ange namnet på din fil i " efternamn " och tryck på " OK ".

    2 .
    Gå till menyraden och klicka på " Data . "Välj " Lägg till ny datakälla . " Följ instruktionerna på skärmen för att lägga till databasen till ditt projekt . Rutan försvinner när du är klar .
    3 .
    Klicka på " Data " igen i den övre menyn val . Välj " Lägg Query " , och en ny ruta öppnas som visar dig de fält du skapade i databasen . Klicka på " Query Builder "längst ner . Frågeverktyget öppnas .
    4 .
    Flytta gränser query- byggnaden fönster så att du till fullo kan se alla aspekter tillgängliga för dig. Den övre delen visar din databas fält. Klicka ur de fält som du inte vill SQL-frågan för att sortera . Till exempel om du måste hitta alla bilar som gjorts mellan åren 1976 och 1985 , då avmarkerar områden som " Motorcyklar "," Trucks "eller " Efternamn " eftersom dessa områden inte är relevanta för sökningen .

    5 .
    Hoppa ner till nästa avsnitt för att välja hur du vill att fälten du sorterar att visa . Klicka på " Output " om den inte redan är markerad. Välj " Sortera Typ " och " Sorteringsordning ". I rutan nedan visar den faktiska SQL- frågan eftersom det är skapat .
    6 .
    Klicka på " Execute Query "för att testa den . Exekvera det är samma som befallande det att köra , och köra det effectually länkar SQL-frågan till Visual Basic- projekt . Klicka på " OK " när du är klar .

    tips och varningar


  • Namn variabler i ditt program samt fält i databasen med ord som tydligt visa vad objektet representerar . Till exempel , för att nämna färgfält "Färg" , inte " Fält 2 " , eller namnet ett efternamn fältet " Efternamn "inte " Fält 3 . " Detta hjälper dig att bygga din SQL -frågor med mindre förvirring , vilket ger dig en ökad risk att ditt program ska fungera korrekt. Du kan alltid ta bort SQL-frågan inifrån Frågeverktyget fönstret och börja om att bygga och länka en ny SQL-fråga för ditt projekt om du hittar du gjort ett fel .

Previous:nothing Next:hur man använder picturebox kontroll i Visual Basic





Relaterade artiklar


  • java quicktime tutorial
  • Hur konvertera timmar till sekunder i Java
  • Definitionen av systemet flödesschema
  • hur man läser en pdf med Java
  • Hur konvertera tal till text i Visual Basic
  • hur man använder en switch fall med intervall i C + +
  • Ta bort en php -fil
  • hur man installerar drivrutinen hårdvara
  • hur man använder Visual Basic 2008
  • hur man gör en gratis hemsida utan avancerad programmering