Dator > hur har en sql tutorial

 • hur har en sql tutorial


 • Structured Query Language ( SQL ) är ett av de viktigaste programspråken som är direkt förknippade med uppförande och underhåll av databaser . Medan andra programmeringsspråk är mer mångsidig och möjliggöra skapandet av alla typer av tillämpningar , är SQL avsedd strikt för att interagera med databaser . Således är syftet med detta språk lämpar sig väl för självstudier som bygger en databas från början . Varje presentation av en SQL- tutorial ska vara väl rundade och omfatta alla grundläggande processer i samband med databasdesign . Detta inbegriper skapandet av datatabeller själva lägga in data i databasens tabeller och avstyckningen att data senare
  1

  Start vilken som helst SQL handledning med processen för att logga in i SQL -databas själv . Denna process varierar mellan olika SQL -system . Väl inne i systemet , är "användning " kommandot ofta krävs för att välja en viss databas innan arbetet kan göras .
  2 .
  Instruera deltagarna att först se vad databasen redan innehåller före går vidare med något arbete . Den " Visa tabeller " kommando bör vara en av de första stegen efter att ha loggat in i någon databas . Studenterna kommer att se hur en databas kan lagra många tabeller . Alternativt , om databasen är helt ny , kan eleverna se hur en databas svarar på det här kommandot när det är helt tomt .
  3 .
  Använd " CREATE TABLE " syntax för att beskriva hur varumärket nya tabeller är konstruerade . Detta är en av de viktigaste och mest komplicerade delarna av någon databas design . Varje bord kommer att ha flera kolumner eller fält , och varje måste formateras för att innehålla alla möjliga data objekt som en användare kan placera i tabellen i framtiden . En diskussion om olika format , inklusive text , numeriska och datatyper och de många subtyper bör vara ett primärt fokus för varje SQL- tutorial .
  4 .
  diskutera de två huvudsakliga metoder för mata in data i en tabell och hur de varierar . "Ladda " syntax används främst för att migrera bulk data från ett system till ett annat , medan " INSERT " syntax är det vanliga sättet att lägga till nya data till en databas en post i taget . Inmatningen av data inte är särskilt komplicerat båda hållen , och därför kommer detta förmodligen inte en stor del av alla SQL- tutorial .
  5 .
  identifiera många olika tillämpningar av " SELECT " -kommandot . Denna funktion är den mest använda verktyget på något SQL miljö . "SELECT " uttalanden , i det mest grundläggande funktionen , extrahera data ur en databas så att den kan visas . Däremot kan olika användningsområden för dessa uttalanden filter också och sortera data innan extraktionen görs. Helt nya data kan skapas med hjälp av matematiska funktioner i kombination med en " SELECT "-kommandot . Således är data analys av befintlig tabell data också genomföras med hjälp av denna enda funktion . Större delen av SQL handledning kommer att diskutera olika scenarier för att använda " SELECT " eftersom det är denna funktion thath faktiskt gör en databas användbart när det innehåller data .

  tips och varningar


 • Det är tillrådligt att inledande tutorials avstå från att diskutera flera bord SQL -kommandon . Även dessa är vanliga i avancerad databasing scenarier , bör en student behärska alla de avancerade en-bord uttalanden innan begrepp som rör flera bord relationer införs .

Previous:nothing Next:hur man skapar en uppfattning uttalande

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera HTML till PDF i asp.net
 • Corsair minne grunderna
 • hur man undviker null rader i Oracle SQL
 • Audio & Video format : vad de betyder
 • hur man startar telnet från Visual Basic
 • hur man läser ett Word-dokument med Java
 • Hur konvertera bmp till jpg i VB
 • hur man startar telnet från Visual Basic
 • hur du ansluter trådlöst tangentbord och mus hårdvara
 • Hur konvertera en kalenderdag till en sträng