Dator > SQL-uttryck lagrade procedurer

 • SQL-uttryck lagrade procedurer


 • Den Structured Query Language ( SQL ) används för att programmera databaser . SQL-satser styra alla aspekter av databashantering och drift . Skapandet av själva databasen och utformningen av dess uppgifter tabeller hanteras av frågor . Inmatning av data och extrahera den för visning eller analys är också uppnås med SQL-satser . Lagrade procedurer kan effektivisera verksamheten, eftersom de kombinerar många SQL-satser i ett enkelt kommando .

  " Sp_fulltext_pendingchanges "

  När en databas används aktivt , ibland användarna måste förbereda sig för ändringar av data innan dessa SQL-satser är faktiskt avrättades . Till exempel kan en databas debitera en kontant konto när betalningen sker , men faktiskt inte återge betalningen tills det rensas . Detta i avvaktan på ändring av databasen är preparerade men inte verkställas omedelbart . Det är möjligt att se samtliga pågående SQL-uttryck som väntar på avrättning, men innebär processen för att göra detta många SQL-satser . Den lagrade proceduren " sp_fulltext_pendingchanges " kombinerar alla dessa SQL-satser , så att du kan visa väntan databasfrågor med ett enkelt kommando .

  " Sp_xml_preparedocument "

  XML-filformatet används inom många branscher och för många tillämpningar. XML är en textbaserad fil struktur för att lagra information i ett dokument . Webbsida data , ordbehandlingsfiler och adressböcker är exempel på omfattande XML -fil typer . Medan lagras som text , många ytterligare texten " taggar " surround varje del av data så att komplex formatering och organisationen kan existera i dokumentet . Analysera de faktiska data från en XML -fil kräver många separata uttalanden att dechiffrera alla taggarna och korrekt översätta XML till en mer lättläst format . Den lagrade proceduren " sp_xml_preparedocument " hanterar alla dessa SQL-satser på en gång . Påkallar förfarandet gör att du snabbt kan hämta innehållet i en XML -fil utan manuell programmering .

  " Sysmail_start_sp "

  Vissa lagrade procedurer används för att helt enkelt köra initieringen uttalanden . Medan ett SQL-uttryck används oftast för att interagera med en databas , är några SQL-satser i stället åberopas för att starta program på databasservern . Den lagrade proceduren " sysmail_start_sp " är en kombination av SQL-satser som körs för att öppna en databas e-post server . E- tjänsterna är inte alltid påslagen som standard . Du kan starta den här delen av en databas enkelt med hjälp av " sysmail_start_sp ", snarare än att köra separata kommandon och inställning av parametrar manuellt .


Previous:nothing Next:Visual Basic spelidéer

Relaterade artiklar


 • användning av komponenter hårdvara
 • hur man kan beräkna datum skillnaden i java
 • jämförelse av datorspråk
 • hur du ställer in storleken på en bild i html
 • Hur konvertera text till tal i Visual Basic
 • hårdvara RAID server vs mjukvaru-RAID server
 • Hur konvertera Fortran till Visual Basic
 • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
 • hur man läser en pdf med Java
 • hur man skapar en Notepad - Visual Basic 6.0