Dator > Audio & Video format : vad de betyder

 • Audio & Video format : vad de betyder


 • Om du någonsin har tillbringat någon tid att lyssna på eller ladda ner ljud -eller videofiler på din dator, har du kommit säkert över en mängd olika ljud-och videoformat . Kanske var du försöker se på en video och en meddelande poppade upp som säger att " filformatet stöds inte " och du behöver ladda ner en ytterligare codec . Detta kan vara en mycket frustrerande process , men en som kan undvikas med en bättre förståelse av vad ljud och video format

  Container Format vs Codec

  En av de mest förvirrande aspekter av ljud-och videoformat är skillnaden mellan container format och codecs . En container formatet är en specifikation som beskriver hur data och metadata lagras . Container format inte anger hur information skall vara kodade, och det är där codec spelar in . En codec är en specifikation som beskriver hur man kan koda och /eller avkoda en digital dataström eller signal .

  ljudformat Definition

  Ett ljudformat är ett speciellt sätt eller process för att lagra ljuddata på en dator . Det finns 3 huvudtyper av ljudformat : okomprimerad , förlustfri komprimering och förstörande komprimering . I allmänhet okomprimerade ljudformat erbjuder ljud av högsta kvalitet men kräver ofta stora mängder lagringsutrymme . Lossless Audio format erbjuder också hög kvalitet , men med betydligt lägre lagringskrav . Slutligen förstörande ljudformat offra kvalitet i jämförelse med okomprimerade filer , men har de lägsta krav på lagringsutrymme .

  populära ljudformaten

  Det mest kända okomprimerat ljudformat är vågformen Format för ljudfiler , som vanligtvis kallas " wav " och fann oftast på Microsoft Windows -produkter. Det ger högkvalitativ inspelning och är perfekt för förvaring av original , men på grund av dess stora filstorleken är det oftast ses i provclips snarare förlängdes sedan ljudinspelningar.

  De mest populära ljudformat för konsumenterna är MPEG- 1 Audio Layer 3 -format , mer allmänt känd som en "MP3 " fil . En förstörande ljudformat , blev det otroligt populär eftersom en typisk fem minuters låt kan lagras i en fil på ungefär 5 MBs

  Video Format Definition

  Ett videoformat-. likt ett ljudformat-är en specifik process för att lagra video data på en dator . Den största skillnaden mellan video-och ljudformat är att ett videoformat måste innehålla processer för lagring av audio och video information . Den skall också innehålla korrekt information om hur man spela upp olika ljud-och videoströmmar tillsammans och i synk .

  populära videoformat

  En av de mest använda video- format är Audio Video Interleave , som de flesta känner som en " AVI "-fil . Skapad av Microsoft , den innehåller uppgifter som gör att synkron ljud-och videouppspelning i hanterbara filstorlekar .

  En annan populär video format är MPEG-4 . Det utvecklades 1998 av MPEG -gruppen och låter utvecklare använda avancerade audio /video -funktioner som standardiserade Digital Rights Management ( DRM ) och audiovisuell interaktion av slutanvändare.


Previous:nothing Next:hur man lär sig php online gratis

Relaterade artiklar


 • Game Maker plattform handledning
 • vad är hårdvara & mjukvara?
 • hur man skapar en XSD från XML
 • hur man skapar ett datum från en sträng i Java
 • hur man skapar en värdegrund
 • hur man skapar en pdf- fil som COBOL programutbud
 • hur man installerar java script på en PC
 • hur man skriver ut ett dokument med Visual Basic 6.0
 • fördelarna med javascript
 • avancerade mysql php tutorial