Dator > Lägga till en post disk med Visual Basic 6

  • Lägga till en post disk med Visual Basic 6


  • Ett protokoll räknare kan enkelt läggas in i ett Visual Basic-program för att ge feedback om antalet poster som lagras i en tabell . Räkna poster är till hjälp i ett program som innehåller information såsom ett system för inventering eller registrering system . Den visar inte bara den aktuella räkningen på saker men även en glimt av hur många poster som håller på att införas i databasen vid datainmatning skede . Lägga till en post disk i ditt Visual Basic- program genom att följa stegen

    Du behöver :
    dator.
    Visual Basic 6 programvara .


    1 .
    Starta Visual Basic från din dator genom att klicka på " Start > Program> Microsoft Visual Studio 6. 0 > Microsoft Visual Basic 6. 0 .

    2 .
    Starta ett nytt Visual Basic-projekt genom att välja " Standard-EXE "från " New Project " i dialogrutan och klicka sedan på "Öppna " .
    3 .
    Designa din Programmets gränssnitt genom att välja kontrollerna från "Toolbox " till vänster . Till exempel kan du lägga till en " etikett " kontroller för bildtexter , " Text " kontroller för att ange eller visa data, kommandoknappar utföra kommandon , etc. Dra och släpp dessa kontroller i formuläret . Ordna dem som föredras.
    4 .
    Ange egenskaper för enskilda kontroller en i taget . Klicka på en kontroll och ange dess egenskaper vid VB "Egenskaper " fönstret till höger .
    5 .
    Rita en etikett i formuläret och ange dess Caption egenskapen " Antal poster : . "
    6
    Dra en etikett i formuläret . Placera den i ett avsnitt där du vill att posten mot att visas . Radera bildtexten egendom och ange dess BorderStyle egenskapen " 1Fixed Single " . Det är där det totala antalet poster visas .
    7 .
    Rita en kommandoknapp i formuläret och ange dess bildtext egenskapen " Visa Record Count " . När du klickar kommer det att visa det totala antalet titelinformation S och visa den i den andra etiketten .
    8 .
    Klicka på " Visa kod " -knappen på toppen av fönstret Projektutforskaren . Du kommer nu att skriva de koder som gör att du kan visa det totala antalet poster i databasen .
    9 .
    Ange sambandet mellan Visual Basic- program och databas . Öppna " Form_Load " händelse och mata in en kod som liknar följande för att öppna din databas anslutning :

    Public dB som Database'variable för databas
    Public rs Som DAO. Recordset " variabel för bord

    Set db=DBEngine. OpenDatabase ( App. Path " \ dbName. mdb " ) " där dbname är namnet på din databas
    Set rs=db. OpenRecordset ( " tblTable " ; ) " där tblTable är namnet på din databas tabell
    10
    Dubbelklicka på kommandoknappen objekt som du ritar i steg 7 och mata in en kod som liknar den nedan i objektets " . ; Klicka på " händelse . Koden kommer att läsa antalet poster i databasen tabellen och returnerar resultatet som posten räknas i etiketten objekt i steg 6 .

    Label. Caption=rs. RecordCount
    11 .
    Kör och kompilera ditt program genom att trycka på F5 . Klicka på kommandoknappen som visar posten räkna och kontrollera resultaten i displayen etiketten .
    12 .
    Spara ditt arbete genom att trycka " Ctrl "+ " S " på tangentbordet.


Previous:nothing Next:hur man hittar en delsträng i Java





Relaterade artiklar


  • vad är filändelsen ru ?
  • Game Maker plattform handledning
  • Hur konvertera en sträng datum till ett datum
  • hur man skapar spel i Visual Basic
  • hur man kopierar musik från en dator till ett PSP
  • hur man använder Visual C + + debugger
  • grundläggande hårdvara tutorial
  • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
  • hur man använder perl för att söka en pdf doc
  • JavaScript ljusbord tutorial